Jadłospis
08.12– 12.12.2025r
|
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
08.12.2025r poniedziałek |
Herbata Zacierki na mleku (Chleb mieszany – biały i ciemny z ziarnami) kanapka z szynką drobiową/ serem żółtym Pomidor Banan Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten |
Zupa szczawiowa z jajkiem Makaron bezglutenowy z białym serem i szpinakiem Kompot owocowy
Alergeny: pszenica, mleko, jajko |
Herbata z miodem (Chleb mieszany biały/ciemny) kanapka z szynką Ogórek świeży Chrupki kukurydziane
Alergeny: pszenica, gluten białko |
|
09.12.2025r wtorek |
Kakao Pieczywo mieszane z szynką wiejską; ogórek świeży Jabłko
Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten |
Zupa ogórkowa Sznycle wieprzowe z ziemniakami Duszone buraczki Kompot truskawkowy Alergeny: białko, pszenica, gluten |
Kawa Inka (pieczywo mieszane) Kanapka z masłem i szynką wiejską Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten |
|
10.12.2025r środa |
Kakao (chleb mieszany) kanapka z masłem, parówki cielęce; ketchup Arbuz Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten |
Zupa z białej kapusty Risotto z indykiem i warzywami Kompot jabłkowy
Alergeny: białko, pszenica, |
Herbata owocowa Bułka ciabatka z masłem i szynką drobiową Suszone owoce i orzechy (laskowe i włoskie) Alergeny: białko, pszenica, gluten; orzechy |
|
11.12.2025r Czwartek
|
Herbata Płatki owsiane na mleku (chleb mieszany) -Kanapka z szynką wiejską Ogórek kiszony Gruszka Alergeny: białko, pszenica, gluten |
Barszcz czerwony Kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami; surówka z kapusty pekińskiej (ogórek, papryka, pomidory, oliwki) Kompot wieloowocowy
Alergeny: białko |
Mleko owsiane Rogaliki maślane i serek waniliowy Jabłko Alergeny: białko, pszenica orzechy, gluten |
|
12.12.2025r piątek |
Kawa Inka Pieczywo mieszane z jajkiem na twardo; szczypiorek, szynka, ogórek kiszony Mandarynki Alergeny: mleko, białko, jajka, pszenica, gluten |
Zupa zacierkowa Polędwiczki z dorsza z ziemniakami; marchewka „juniorka” Kompot wiśniowy
Alergeny: ryba |
Herbata owocowa Bułka pszenna z dżemem/ lub szynką drobiową Sałatka owocowa
Alergeny: białko, pszenica, gluten |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą przedostać się do dań gotowych: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/ orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekam, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki












