Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

  

 

08.12– 12.12.2025r

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

08.12.2025r

poniedziałek

Herbata

Zacierki na mleku

(Chleb mieszany – biały i ciemny z ziarnami) kanapka z szynką drobiową/ serem żółtym

Pomidor

Banan

Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten

Zupa szczawiowa z jajkiem

Makaron bezglutenowy z białym serem i szpinakiem

Kompot owocowy

 

 

Alergeny: pszenica, mleko, jajko

Herbata z miodem

(Chleb mieszany biały/ciemny) kanapka z szynką

Ogórek świeży

Chrupki kukurydziane

 

Alergeny: pszenica, gluten białko

 

09.12.2025r

wtorek

Kakao

Pieczywo mieszane z szynką wiejską; ogórek świeży

Jabłko

 

Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten

Zupa ogórkowa

Sznycle wieprzowe z ziemniakami

Duszone buraczki

Kompot truskawkowy

Alergeny: białko, pszenica, gluten

Kawa Inka

(pieczywo mieszane) Kanapka z masłem i szynką wiejską

Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten

 

10.12.2025r

środa

Kakao

(chleb mieszany) kanapka z masłem, parówki cielęce; ketchup

Arbuz

Alergeny: mleko, białko, pszenica, gluten

Zupa z białej kapusty

Risotto z indykiem i warzywami

Kompot jabłkowy

 

Alergeny: białko, pszenica,

Herbata owocowa

Bułka ciabatka z masłem i szynką drobiową

Suszone owoce i orzechy (laskowe i włoskie)

Alergeny: białko, pszenica, gluten; orzechy

 

11.12.2025r

Czwartek

 

 

Herbata

Płatki owsiane na mleku

(chleb mieszany) -Kanapka z szynką wiejską

Ogórek kiszony

Gruszka

Alergeny: białko, pszenica, gluten

Barszcz czerwony

Kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami; surówka z kapusty pekińskiej (ogórek, papryka, pomidory, oliwki)

Kompot wieloowocowy

 

Alergeny: białko

Mleko owsiane

Rogaliki maślane i serek waniliowy

Jabłko

Alergeny: białko, pszenica orzechy, gluten

 

12.12.2025r

piątek

Kawa Inka

Pieczywo mieszane z jajkiem na twardo; szczypiorek, szynka, ogórek kiszony

Mandarynki

Alergeny: mleko, białko, jajka, pszenica, gluten

Zupa zacierkowa

Polędwiczki z dorsza z ziemniakami; marchewka „juniorka”

Kompot wiśniowy

 

Alergeny: ryba

Herbata owocowa

Bułka pszenna z dżemem/ lub szynką drobiową

Sałatka owocowa

 

Alergeny: białko, pszenica, gluten

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą przedostać się do dań gotowych: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/ orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekam, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

 

 

 

  Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki